DAF introduceert de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺

De nieuwe XF

 • De nieuwe norm
 • Cabinelengte: 2.360 mm
 • Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
 • Cabinevolume: 9,73 m³

XG

 • Een klasse apart
 • Cabinelengte: 2.690 mm
 • Stahoogte: 2.025 – 2.075 mm
 • Cabinevolume: 11,85 m³

XG⁺

 • Het nieuwe vlaggenschip
 • Cabinelengte: 2.690 mm
 • Stahoogte: 2.145 – 2.195 mm
 • Cabinevolume: 12,50 m³

Wanneer afmetingen de ruimte krijgen,
gebeurt er iets unieks

De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinaties in het leven geroepen om grenzen te verleggen op het gebied van de reductie van emissies (CO2), alsook op het gebied van verkeersveiligheid en chauffeurscomfort. DAF is de eerste Europese truckfabrikant die een nieuwe generatie vrachtwagens introduceert met een zeer aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving, die het resultaat is van de extra vrijheid die de nieuwe regelgeving biedt. De Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ zijn toonaangevend in efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort.

Groot, groter, grootst

De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ zijn ontwikkeld voor de lange afstand. Gebruikmakend van de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten kon naast een zeer aerodynamisch ontwerp ook het summum in interieurruimte gecreëerd worden.

Truck Trading Group

Het visitekaartje van elke transporteur

De nieuwe XF, XG en XG⁺ zien er fantastisch uit. Het design is aantrekkelijk en functioneel tegelijk en er is geen mogelijkheid onbenut gelaten om de optimale aerodynamica te realiseren.

Ontdek nu

Ontwikkelingscriteria

De Nieuwe Generatie DAF trucks zijn ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen als uitgangspunt. Wie de doelstellingen van de Europese Commissie met de nieuwe regelgeving samengevat ziet, heeft weinig voorstellingsvermogen nodig om te voorspellen op welke vlakken de Nieuwe Generatie DAF trucks zich onderscheidt: voertuigefficiency, veiligheid en chauffeurscomfort zijn van een nieuwe orde.

Klaar voor de toekomst 

De wereld waarin we leven verandert. Er is de noodzaak om de CO2-uitstoot als gevolg van de klimaatverandering te verminderen, de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren en de verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers te verhogen. Aandachtspunten die ook de transportwereld bezighouden. Daarbij komt nog de schaarste aan chauffeurs en de noodzaak om goedopgeleide en professionele chauffeurs aan te trekken én te behouden.

DAF draagt hieraan zijn steentje bij met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+: een complete serie langeafstandsvoertuigen voor de toekomst en waarmee een nieuw tijdperk wordt ingeluid op het gebied van efficiënt transport, veiligheid en comfort voor de chauffeur. De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt een volledig nieuw en zeer energie-efficiënt voertuigplatform, dat volledig voorbereid is op toekomstige aandrijflijnen, zoals e-motoren, plug-in hybriden, brandstofcellen en waterstofverbrandingsmotoren. De ultramoderne dieselmotoren zijn schoon en zuinig en geschikt voor de nieuwste generaties biobrandstoffen, alsook voor hernieuwbare e-fuels om CO2-uitstoot van het wegtransport verder te verminderen. Voor een superieur chauffeurscomfort is elke gelegenheid aangegrepen : van aandrijflijn en ophanging tot details in het cabine-interieur. Het resultaat is het soepelste rijgedrag op de markt, in combinatie met veiligheid en efficiëntie.

Truck Trading Group

Neem contact op met onze verkoper

Guy Stulens

Verkoper DAF

0495 / 29 03 64 guystulens@ttlimburg.be Contacteer onze verkoper
Truck Trading Group

Neem contact op met onze verkoper

Bert Lantmeeters

Verkoop DAF

0472 80 05 81 bertlantmeeters@ttlimburg.be Contacteer onze verkoper
Truck Trading Group

09/06/2021

DAF start toekomst met Nieuwe Generatie XF, XG en XG+

#StartTheFuture

Official launch of the 2021 New Generation of DAF trucks

07/06/2021

We will 'Start the Future' in 2 days!

#StartTheFuture

05/06/2021

We will 'Start the Future' in 4 days!

#StartTheFuture

03/06/2021

We will 'Start the Future' in 6 days!

#StartTheFuture

27/05/2021

The future of driver comfort

#StartTheFuture

20/05/2021

Get ready for the future of safety.

#StartTheFuture

13/05/2021

Get ready for the future of efficiency.

#startthefuture

07/05/2021

Are you ready to start the Future…? 

#startthefuture 

Truck Trading Group

26/04/2021

De nieuwe DAF wordt op verschillende plaatsen gespot met camouflage.

Truck Trading Group

05/04/2021

De nieuwe DAF met camouflage werd voor de eerste keer gespot in Nederland. 

Website design & development by Logo Popkorn