New Generation DAF XD

Truck Trading Group

Volledig nieuwe DAF XD serie stelt nieuwe norm in distributiesegment

 

  • DNA gedeeld met de toonaangevende DAF XF, XG en XG+
  • Beste veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort in zijn klasse
  • Geschikt voor de meest uiteenlopende inzetten
  • Productie start in najaar van 2022

De Nieuwe Generatie DAF XD serie deelt zijn DNA met de 'International Truck of the Year 2022', de meervoudig bekroonde XF, XG en XG⁺ trucks voor de lange afstand. De Nieuwe Generatie DAF XD zet in zijn klasse de nieuwe norm op het gebied van veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort. 
De nieuwe norm in veiligheid

Het cabineontwerp van de Nieuwe Generatie DAF XD kenmerkt zich door een grote voorruit en grote zijruiten met zeer lage raamlijnen voor het beste direct zicht in deze klasse. Ook de lage cabinepositie (17 cm lager dan bij de Nieuwe XF) draagt daaraan bij, evenals het nieuwe 'Vision Dashboard'. Dat loopt aan bijrijderszijde steil af richting de voorruit. 

Als optie is aan de bijrijderszijde een Kerb View Window leverbaar, dat in combinatie met de opklapbare bijrijdersstoel, een onbelemmerd zicht biedt op voetgangers en fietsers naast de truck. Het DAF Digital Camera System en de DAF Corner View dragen bij aan een ongeëvenaard indirect zicht. De DAF City Turn Assist waarschuwt de chauffeur met zichtbare en hoorbare signalen wanneer andere weggebruikers zich in de dode hoek aan bijrijderszijde bevinden.

Truck Trading Group

De nieuwe norm in efficiëntie

De aerodynamische cabine draagt bij aan een uiterst laag brandstofverbruik en bijbehorend lage CO2-uitstoot. De taps toelopende cabine van de XD deelt zijn grote radii, gebogen voorruit, optimale afdichtingen en perfecte luchtstromen in en rond het motorcompartiment met DAF’s modellen voor lange afstanden: de XF, XG en XG⁺. De toonaangevende voertuigefficiency wordt nog verder verbeterd door de nieuwe PACCAR MX-11-motor, het slimme uitlaatgasnabehandelingssysteem, het lage voertuiggewicht, de standaard TraXon geautomatiseerde transmissie en de geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen tijdens het rijden. Het uitgebreide aanbod PTO's, opbouwmodules en connectoren zorgen voor maximale opbouwvriendelijkheid. 

Truck Trading Group

De nieuwe norm in chauffeurscomfort

De Nieuwe Generatie XD wordt geleverd met uitstekende, gemakkelijk toegankelijke en ruime cabines met volumes tot maar liefst 10 m3. Naast een Slaap en een Slaap Hoog Cabine, is een Dag Cabine leverbaar die standaard een extra verlenging achter de stoelen heeft voor veel binnenruimte.
De ideale zitpositie voor de chauffeur wordt gegarandeerd door een ongeëvenaard verstelbereik van zowel de stoel als het stuurwiel. Het in het oog springende en ergonomische dashboard is voorzien van kristalheldere en volledig digitale displays. Door de combinatie van een nieuw ontworpen voorzijde van het chassis, een nieuwe cabine-ophanging en een nieuwe ophanging van de achteras, rijdt de XD ook nog eens fantastisch. 

Truck Trading Group

Uitstekende veelzijdigheid

De Nieuwe Generatie DAF XD kan vanaf nu besteld worden en is beschikbaar in een breed palet aan 4x2 en 6x2 asconfiguraties, zowel trekker als bakwagen. De productie begint in de herfst van 2022.

De geheel nieuwe DAF XD voor het distributietransport is zowel voor de eigenaar als de chauffeur de perfecte optie. 

Website design & development by Logo Popkorn