sep 2022

Truck Trading Group

Nieuwe generatie DAF XD

DAF Trucks luidt de toekomst van distributietransport in met de introductie van de Nieuwe Generatie DAF XD, tevens ‘International Truck of the Year 2023’, op de IAA Transportation 2022 in Hannover. Deze nieuwe DAF XD zet de nieuwe norm in distributietransport. Door zijn gedeelde DNA met de toonaangevende DAF XF, XG en XG+ ziet hij er zeer vertrouwd uit voor alle DAF kenners. Met de beste veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort in zijn klasse is het dan ook niet verwonderlijk dat we met veel trots deze DAF XD aan jullie voorstellen.

Nieuwe DAF XD luidt de toekomst van distributie in 

De DAF XD is een compleet nieuwe serie trucks voor distributietransport en voor specifieke inzetgebieden als vervanger van de vorige serie DAF CF. Aansluitend bij de Nieuwe Generatie en tevens ‘International Truck of the Year 2022’ modellen XF, XG en XG+ kan hij rekenen op dezelfde sterke waarden.

 

De nieuwe norm in veiligheid

Het cabineontwerp van de Nieuwe Generatie DAF XD kenmerkt zich door een grote voorruit en grote zijruiten met zeer lage raamlijnen voor het beste direct zicht in deze klasse. Ook de lage cabinepositie (17 cm lager dan bij de Nieuwe XF) draagt daaraan bij, evenals het nieuwe 'Vision Dashboard'. Dat loopt aan bijrijderszijde steil af richting de voorruit. 

Het DAF Digital Camera System en de standaard meegeleverde DAF Corner View dragen bij aan een ongeëvenaard indirect zicht. De DAF City Turn Assist waarschuwt de chauffeur met zichtbare en hoorbare signalen wanneer andere weggebruikers zich in de dode hoek aan bijrijderszijde bevinden. Als optie is aan de bijrijderszijde een Kerb View Window leverbaar, dat in combinatie met de opklapbare bijrijdersstoel, een onbelemmerd zicht biedt op voetgangers en fietsers naast de truck.

 

De nieuwe norm in efficiëntie

De aerodynamische cabine draagt bij aan een uiterst laag brandstofverbruik en bijbehorend lage CO2-uitstoot. De taps toelopende cabine van de XD deelt zijn grote radii, gebogen voorruit, optimale afdichtingen en perfecte luchtstromen in en rond het motorcompartiment met DAF’s modellen voor lange afstanden: de XF, XG en XG⁺. De toonaangevende voertuigefficiency wordt nog verder verbeterd door de nieuwe PACCAR MX-11-motor, het slimme uitlaatgasnabehandelingssysteem, het lage voertuiggewicht, de standaard TraXon geautomatiseerde transmissie en de geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen tijdens het rijden. Het uitgebreide aanbod PTO's, opbouwmodules en connectoren zorgen voor maximale opbouwvriendelijkheid

 

De nieuwe norm in chauffeurscomfort

De Nieuwe Generatie XD wordt geleverd met uitstekende, gemakkelijk toegankelijke en ruime cabines met volumes tot maar liefst 10 m3. Naast een Slaap en een Slaap Hoog Cabine, is een Dag Cabine leverbaar die standaard een extra verlenging achter de stoelen heeft voor veel binnenruimte.
De ideale zitpositie voor de chauffeur wordt gegarandeerd door een ongeëvenaard verstelbereik van zowel de stoel als het stuurwiel. Het in het oog springende en ergonomische dashboard is voorzien van kristalheldere en volledig digitale displays. Door de combinatie van een nieuw ontworpen voorzijde van het chassis, een nieuwe cabine-ophanging en een nieuwe ophanging van de achteras, rijdt de XD ook nog eens fantastisch. 

 

Uitstekende veelzijdigheid

De Nieuwe Generatie DAF XD kan vanaf nu besteld worden en is beschikbaar in een breed palet aan 4x2 en 6x2 asconfiguraties, zowel trekker als bakwagen. De productie begint in de herfst van 2022.

De geheel nieuwe DAF XD voor het distributietransport is zowel voor de eigenaar als de chauffeur de perfecte optie. Contacteer ons voor meer informatie over de DAF XD.

Website design & development by Logo Popkorn