jul 2024

Onze merken

DAF Efficiency Champions: innovatie en award winnaar

Na de prestigieuze titels van International Truck of the Year 2022 en 2023 voor de nieuwe XD, XF, XG en XG+, heeft DAF nog meer belangrijke onderscheidingen ontvangen als erkenning voor de toonaangevende efficiëntie van zijn New Generation DAF trucks. 

Belangrijke onderscheidingen:

  • Green Truck Award 2023
  • Laagste gecombineerde brandstofverbruik in European Truck Challenge
  • European Transport Award for Sustainability

DAF XD, XF, XG, XG+ Efficiency Champion:

  • Specifieke configuratie voor hoogste brandstofefficiëntie
  • Nieuwe motorsoftware
  • CO2 klasse 3 met Maut-besparingen tot 1,6 ct/km
  • Klaar voor HVO-toepassingen
  • De nieuwste ADAS-systemen als standaard

Om deze indrukwekkende lijst van prestaties te vieren, lanceert DAF een Efficiency Champion-serie van zijn New Generation XD, XF, XG en XG+. De trucks zullen beschikbaar zijn met zowel PACCAR MX-11 als MX-13 motoren en in verschillende cabinevarianten.

Elke Efficiency Champion zal standaard worden uitgerust met een volledig pakket brandstofefficiëntie-functies, inclusief het DAF Digital Vision System (camera’s in plaats van spiegels) en een volledig aerodynamisch pakket met spoilers, skirts, spatborden en een speciale bodemplaat met luchtgeleiding voor optimale efficiëntie. De Efficiency Champion beschikt ook over banden met lage rolweerstand, Predictive Cruise Control als standaard en de krachtige PACCAR MX motorrem.

Samen met zijn extreem lage gewicht en geavanceerde boord systemen, zoals Adaptive Cruise Control, zet de Efficiency Champion een nieuwe standaard in transportefficiëntie.

Meest gunstige Maut-tarieven:

Dankzij de optimale efficiëntie en lage CO2-uitstoot van de Efficiency Champion kunnen deze voertuigen tot zes jaar worden gecategoriseerd als CO2 Klasse III, waardoor ze in aanmerking komen voor de meest gunstige Duitse tolheffingen voor voertuigen met een conventionele aandrijflijn. Dit kan resulteren in Maut-besparingen tot 1,6 cent per kilometer.

HVO:

De DAF XD, XF, XG en XG+ Efficiency Champions zijn ook volledig uitgerust om te rijden op HVO – Hydrotreated Vegetable Oil. Deze nieuwste generatie biobrandstoffen kan CO2-reducties tot 90% realiseren en levert een belangrijke bijdrage aan de lage footprint van de New Generation DAF voertuigen.

Ultramoderne ADAS-systemen:

De Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) die de chauffeur ondersteunen worden standaard meegeleverd, inclusief de meest recente versies van het Advanced Emergency Braking System, Drive-off Assist, DAF Side & Turn Assist, Speed Limit Recognition en Lane Departure Warning System.

Laagste TCO:

“Elke New Generation DAF XD, XF, XG en XG+ is de onbetwiste efficiëntie kampioen in zijn eigen segment,” zegt Bart Bosmans, lid van de DAF Board of Management en verantwoordelijk voor Marketing & Sales. “In overeenstemming met onze filosofie van DAF Transport Efficiency, zijn de Efficiency Champion trucks verdere bevestiging van onze leidende positie op dit gebied. Deze uiterst efficiënte modellen garanderen elke exploitant de laagste brandstofverbruikskosten en de meest gunstige Maut-tarieven

Demo rijden? 

Ervaar zelf de innovatieve technologieën en het ongeëvenaarde rijcomfort van de DAF XG Efficiency Champion. We bieden u de mogelijkheid om deze baanbrekende vrachtwagen uit te testen en te ontdekken hoe hij uw transportactiviteiten kan verbeteren.

 

Contacteer ons voor meer informatie. 

Website design & development by Logo Popkorn