Nieuwe Generatie DAF XD Electric

Truck Trading Group

DAF Trucks versterkt zijn positie als toonaangevende fabrikant van ‘zero emission’ voertuigen met de introductie van de nieuwe XD Electric en XF Electric. Deze innovatieve trucks zijn voorzien van volledig nieuwe, modulaire aandrijflijnen voor ‘zero emission ranges’ van 200 tot meer dan 500 kilometer. De DAF XD Electric en DAF XF Electric komen beschikbaar als trekker en als bakwagen en kunnen vanaf nu worden besteld. 

Om de nieuwe DAF XD Electric en XF Electric optimaal af te stemmen op de behoeften van de klant, leveren de efficiënte en betrouwbare PACCAR e-motoren vermogens van 170 tot 350 kW (230 tot 480 pk). In combinatie met batterijsamenstellingen met tot in totaal 5 pakketten, kan het totale volledige elektrische bereik oplopen tot meer dan 500 kilometer – vanzelfsprekend afhankelijk van inzet en omstandigheden. 

Truck Trading Group

Opties voor snelladen en wisselstroomladen

 

De Nieuwe Generatie XD Electric en XF Electric zijn geschikt voor snelladen met vermogens tot 325 kW. Een batterij van drie pakketten kan hierdoor in iets meer dan drie kwartier van 0 tot 80% van zijn capaciteit worden opgeladen. De optionele boordlader biedt de mogelijkheid om met wisselstroom (AC) tot 22 kW op te laden. Dit biedt de flexibiliteit om het voertuig ook in te zetten wanneer geen gelijkstroomladers (DC) beschikbaar zijn. 

Truck Trading Group

Gebouwd in Eindhoven

 

De innovatieve DAF XD Electric en XF Electric worden geassembleerd op een gloednieuwe productielijn in Eindhoven. De productie gaat in 2023 van start.
Met de geheel nieuwe, modulaire EV-aandrijflijnen neemt DAF opnieuw de leiding op het gebied van emissievrij transport en biedt DAF zijn klanten eersteklas, volledig elektrische truckoplossingen.

Website design & development by Logo Popkorn